top of page

Over De Onbekende Boekhandel

juna Schermafbeelding 2020-12-06 om 21.1

De Onbekende Boekhandel is een kleine, onafhankelijke en milieubewuste boekhandel, opgericht door Juna van Beek.

Jaren geleden ontstond het idee om een eigen en bijzondere boekwinkel op te zetten waarin meer dan enkel boeken worden aangeboden.

Uit een grote liefde voor planten en dieren is het idee ontstaan om een zo groen mogelijke boekwinkel te starten.

De winkel is dan ook 100% veganistisch en zo milieubewust mogelijk. Onze verzenddozen en vulmateriaal zijn ongebleekt, we gebruiken zo min mogelijk plastic en onze pakketten worden bezorgd met de fietskoerier. Daarnaast verkopen we kaarsen gemaakt van koolzaadwas in plaats van paraffine.

 

Verhalen brengen bij mensen altijd een gevoel naar boven.

Bij De Onbekende Boekhandel willen we jou een fijne beleving meegeven. De ervaring zit verpakt in een mooi cadeau pakket, die je zelf kan samenstellen. Je hebt hierbij de keuze uit zowel nieuwe als tweedehands boeken, koffie en thee, lekkere chocolade en koekjes, wenskaarten, handgemaakte geurkaarsen en kleine planten met bijpassende potjes. De producten zijn uiteraard ook los bij ons te koop.

 

Over Juna van Beek

"Als kind bracht ik mijn zomervakanties vaak thuis door. Op zoek naar vermaak, kwam ik het boek ‘De Wonderketting’ van Margriet Bruijn in de boekenkast van mijn moeder tegen. Het verhaal gaat over Rudolf en Janneke, die honderd kralen zoeken voor een wonderketting voor de zieke moeder van Rudolf. Ze reizen samen door verre landen en komen in spannende situaties terecht.

Dankzij dit boek begon voor mij het grote lees avontuur en opende zich een rijke wereld van verhalen.

 

De liefde voor dier en natuur begon al op een hele jonge leeftijd. Later ontwikkelde dit zich in vrijwilligerswerk bij de dierenambulance en hiermee begon ook het zorgen voor zwakkere dieren. Op de foto zie je Wolf, een oude, blinde asiel kat die nu 5 jaar bij mij woont."

Wil je meer weten over onze keuzes? Kijk dan op 'Zo groen mogelijk'.

Schermafbeelding 2020-12-30 om 20.03.46.
bottom of page